Ispis

Došašće - molitva

 

1. jutro

Gospodine, započinje novi dan. Upravljaš oči moje duše prema Tvom Dolasku. Prema Jubileju koji se bliži.
Jutro je Tvoje. Jutro je sveto.
Želim sklopiti ruke, smiriti se i zastati na čas pred Tvojim oltarom. Želim zastati. Želim se smiriti. Pred Tobom.

Želio bih osjetiti kako moje srce u miru kuca pred Tvojim svetohraništem, pred Sakramentom Tvoje ljubavi.
Želio bih osjetiti kako Tvoje Srca kuca. Za mene.
Uvedi me u svoj mir. Povedi me da čujem glas molitve koja progovara u meni. Tiho, sasvim tiho… Kao najnježnije strune na harfi.

Gospodine Bože, Oče svemogući. Prinosimo na oltar naš dan koji nam daruješ. Posveti, molimo te, naš rad. Vodi naše misli putem istine. Daruj nam vedrinu i mar da spremno svjedočimo o tajni Tvojega Kraljevstva. 

2. jutro

Kako su mili stanovi tvoji, Jahve nad Vojskama!
Duša mi gine i čezne za dvorima Jahvinim.
Srce moje i moje tijelo kliču Bogu živomu.

I vrabac sebi log nalazi, i lastavica gnjezdašce
gdje će položiti mlade svoje:
a ja žrtvenike tvoje, Jahve nad Vojskama, Kralju moj i Bože moj!

Gospodine, daruj mi molitvu. Pošalji mi snagu svoga Duha da u ove riječi koje izgovaram uđe moj život. U ovom času želim na Tvoj oltar prinijeti cijeli ovaj dan koji mi daruješ. Daj mi svoj blagoslov i pazit ću na ljude koje susrećem; tražit ću pravo znanje; zahvalno ću primati radost kad mi je pokloniš; nosit ću svoj križ iz ljubavi prema tebi.

Bože, Oče nebeski, zahvaljujemo ti za vrijeme iščekivanja. Probudi u nama svetu radost da s ljubavlju prepoznajemo Tvoje znakove. Daj da danas u svakom našem koraku odjekne uzdah pouzdane molitve: Dođi, Gospodine Isuse!

3. jutro

Još jednom se budim sa zimskim jutrom. Novi je dan. Moja misao uzdiže se k Tebi, Gospodine. Moja duša traži Tvoj sveti pogled, Bože, i Tvoj blagoslov. Moja molitva donosi preda te cijeli svijet.

Svevišnji Oče, Ti vladaš svemirom, Ti si Stvoritelj. U Srcu svoga Sina koje je zapaljeno vatrom milosrđa otkrivaš mi tajnu svoje ljubavi. Ljubavi za sve ljude. Želio bih osjetiti tu ljubav da je prenosim drugima. Tu pred Tvojim oltarom slušam uzdah svoje iskrene molitve. Nek me ona ponese. Korak po korak, sasvim polako ona me vodi k Tebi.

Želim ti reći hvala za prošlu noć, za novo jutro, za novi dan. Želim u svetom času molitve dodirnuti tajnu Tvoje vječne slave. Njoj povjeravam se što će moje ruke danas učiniti, sve što ću danas očima prepoznati, sve što će današnji dan unijeti u moje srce.

Za još jedan dan bliži je čas kad će se otvoriti vrata Jubileja. Gospodine, daj da naša čežnja za Tvojom milošću danas još više uzraste i vodi nas na put obraćenja.

4. jutro

Gospodine, evo me pred Tvojim oltarom. Koliki su mi dani već dosad darovani? Sad ti kažem: Hvala. Želim na početku novog dana ući u svetu tišinu i prepoznati tihi zvuk molitve. S vjerom da prepoznaješ glas moje duše želim izgovoriti Tvoje sveto Ime, Isuse!

Ti si mi darovao život, ubrojio si me u svoje prijatelje, rekao si mi svete riječi da moja radost bude velika, potpuna. Danas želim stati pred Tvoj križ i zagledati se u ranu na Tvom boku, na Tvom Srcu. S poštovanjem, s ljubavlju. Znam da je na Uskrs Tvoje Srce zasjalo pobjedničkim sjajem koji nam donosi mir. To će Srce zablistati u punini božanske svetosti i pravde kad dođeš u slavi. To Srce koje vojnik kopljem probode i odmah poteče krv i voda.

Gospodine, Bože i Oče naš. Hvala ti na otkupljenju i spasenju koje nam darivaš po Srcu svoga Sina Isusa Krista. Daruj nam danas svetu budnost – da radimo zahvalni za darove koje smo primili i da u ljudima prepoznajemo zrake one ljubavi koja gori u Srcu Isusovu.

5. jutro

U tišini jutra zaustavljam se pred Tobom. Tražim Tvoju moćnu i dobru ruku koja vodi moj život. Da je prepoznam, da ti zahvalim.

Dolazim sa željom da ti se prinesem kao dar. U dnu moje duše je dubinska čežnja da ti se predam, da ti se povjerim. I da me Ti uvedeš u svoj mir i svoju svetost.

Ti si dobri Pastir. Brineš se za svoje i poznaješ ih. Ti si nadahnjivao i vodio i svetog Nikolu, biskupa, u njegovim dobročinstvima. I ja ću u svom zvanju pomagati mladim ljudima da odrastu. Daruj mi svoje nadahnuće, vodstvo i snagu.

Iščekujemo Tvoj dolazak. Žudno te tražimo: da nam olakšaš teret, da nam umnožiš radost koju zahvalno želimo podijeliti. Ne dopusti da nam danas srca budu gluha za riječi glasnika koji najavljuje Tvoj dolazak.

6. jutro

Kao što košuta žudi za izvor-vodom,
tako duša moja čezne, Bože, za tobom.
Žedna mi je duša Boga, Boga živoga:
o kada ću doći i lice Božje gledati?

Pošalji svjetlost svoju i vjernost: nek me vode
nek me dovedu na tvoju svetu goru, u šatore tvoje!
I pristupit ću Božjem žrtveniku, Bogu, radosti svojoj.

Gospodine, riječima psalma i ja uzdižem dušu k Tebi na početku dana. Ti si tu. Čuješ moju molitvu. Prepoznaješ moju čežnju za Tvojim blagoslovom. Dođi i blagoslovi nas.

Bože, oče nebeski! Sve je bliža ona sveta noć kad će papa Ivan Pavao pokucati tri puta na jubilejska vrata zlatnim čekićem. Zazvat će: “Otvorite mi vrata pravde. Ući ću u tvoj dom, Gospodine.” Povedi nas danas pravim putem da idemo za Isusom jer On nam je pripravio mjesto kod Tebe.

7. jutro

   1. Probudi moju dušu da čujem silni proročki glas. Naviješta mi spasenje i Tvoj slavni dolazak. Od tog proroštva neka blista novo jutro koje mi poklanjaš. Srce moje neka zažari zov glasnika buduće slave.

   2. Povedi me danas. Idi preda mnom jer bez Tebe nama snage poravnati uzvisine koje se koče na putu, otvoriti vrata koja se zatvaraju pred Tvojom ljubavlju, slomiti željezne okove grijeha i opačine koji me stežu. Daruj mi tajno blago i skrivenog bogatstvo Tvoga Duha da te danas susretnem i prepoznam: Ti si Gospodin koji me zove po imenu.

   3. Nauči me zahvalno brojiti moje dane da steknem mudro srce. Pohodi me danas svojim milosnim, tajnim pogledom koji tješi, daruje spokoj mome srcu i ispunja me radošću. U ovaj jutarnji čas nasiti moju gladnu dušu svojim smilovanjem da kličem i veselim se u svetoj radosti.

   4. Čitav novi dan, sve što ću doživjeti i naučiti, sve što ću trpjeti i čega ću se odreći – sve sad prikazujem Tebi. Nazvao si nas prijateljima. Neka se na nama pokaže Tvoje djelo i Tvoja slava. Gospodine, Bože naš, svojom dobrotom budi nama i daj da uspije djelo naših ruku, našega uma i srca.

8. jutro

   1. Gospodine hvala ti za još jedno jutro. Zimsko bijelo… Tvoj dan se bliži.
Hvala za sveto kršćansko ime, ime pripadnosti Tvome Sinu Isusu Kristu. Hvala ti što se i danas svojim povjerenjem smijem osloniti na Tebe, Bože, Oče naš nebeski.

   2. Odavno si po prorocima navijestio silan događaj koji se zbio prije dva tisućljeća. Ti si izrekao riječi koje su nam objavljene. Ti si napokon izgovorio svoju jednu Riječ koja je tijelom postala.

   3. Daruj mi danas osjetljivo srce koje će prepoznati glas Tvojeg anđela kad donese Tvoju riječ za mene.
Daruj mi hrabrosti da poput Marije u Nazaretu danas kažem: Neka mi bude.

   4. Na početku novog dana
klanjam se pred Tobom i zahvaljujem ti.
U svetoj tišini stavljam na Tvoj oltar sve što ću danas doživjeti, poslove koje ću poduzeti, ljude koje ću susresti…

9. jutro

   1. Gospodine, započinje novi dan. Upravljaš oči moje duše prema Tvom Dolasku. Prema proslavi Tvojega rođenja. Prema Jubileju koji se bliži.
Jutro je Tvoje. Jutro je sveto.
Želim sklopiti ruke, smiriti se i zastati na čas pred Tvojim oltarom. Želim zastati. Želim se smiriti. Pred Tobom.

   2. Želim osjetiti kako moje srce u miru kuca pred Tvojim svetohraništem, pred Sakramentom Tvoje ljubavi.
Želim osjetiti kako Tvoje Srca kuca. Za mene.
Uvedi me u svoj mir. Povedi me da čujem glas molitve koja progovara u meni. Tiho, sasvim tiho… Kao najnježnije strune na harfi.

   3. Gospodine Bože, Oče svemogući. Prinosimo na oltar naš dan koji nam daruješ. Posveti, molimo te, naš rad. Vodi naše misli putem istine. Daruj nam vedrinu i mar da spremno svjedočimo o tajni Tvojega Kraljevstva.

 

10. jutro

   1. Pošalji, Gospodine, svoga anđela. Neka ponese moje misli i moje molitve k Tebi. Daruj mi tišinu da čujem glas Duha koji odjekuje u meni i zaziva: Abba! Oče!

   2. Studen i bjelina ovog jutra znak su Tvojeg svjetla. Hvala ti za svjetlo u mojoj duši. Daj mi snage da ga dijelim s drugima i da ga upotrijebim za dobra djela.

   3. Dođi i prepoznaj u mom životu mjesto koje već dugo pripravljam za Tebe. Dođi i povedi me u blagoslovljenu tišinu betlehemske noći. Primi me kao siromaha koji praznih ruku stoji pred Tobom. Nemam ti što dati.

   4. Razbudi naša srca da spremno poslušamo zov nebeskog glasnika kad bude navijestio veliku radost za sav narod. Doći ćeš, Savjetniče divni, Kneže mira, Bože jaki! Dođi i spasi nas!

 

Imamo 9 gostiju trenutno.

2024. Božji blagoslov
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker