Ispis

Molitva za izliječenje sjećanja

 

Blagoslovljen Bog i Otac naš koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom u Kristu Isusu. Hvala, jer nam tvoja Riječ jamči da nitko na ovom svijetu nije slučajno, nego je plod tvoje vječne ljubavi i ima slavnu sudbinu; jer smo pozvani biti tvoja djeca, sveti i besprijekorni, na slavu i hvalu tvoje milosti (Ef 1,3). Hvala ti Oče što si poslao svoga Sina da obnovi naš život i svoga Svetog Duha da ga osvijetli. Gospodine moj, Isuse Kriste, želim otvoriti tebi sva vrata mog bića i moga postojanja. Unatoč tome što je moj život gomila ruševina, znam da polazeći od toga Ti možeš preurediti cijeli moj život, praveći od njega pjesmu ljubavi, beskonačno slavlje. Jer, onaj koji je u Tebi, Kriste Isuse, "novo je stvorenje: staro uminu, novo, gle nasta" (2 Kor 5,17). Ti si rekao: "Neću vas ostaviti kao siročad, doći ću vama" (Iv 14,18). I vratio si se, ponovno vratio, uskrišen, moćan da obnoviš naše živote. Slavim te, jer za Tebe nema ograničenja vremena i prostora; za Tebe je sva moja prošlost sadašnjost. Dostoj se, Gospodine, proći sa mnom kroz moj život, od početka pa sve do danas. Neka Tvoj pogled ljubavi i Tvoja spasenjska nazočnost prodru u svaki kut moje prošlosti i u svako područje kojemu je najpotrebnije tvoje izlječenje i oslobođenje. Neka Duh Sveti oblikuje sve moje uspomene, svjesne i nesvjesne, u trenutke milosti, mira i utjehe. Zazivam Te, po Tvojoj slavi u Tvoje sveto ime. Amen.

Gospodine, prikazujem ti trenutke mog postojanja prije poroda. "Ti si me Gospodine satkao u krilu majčinu. Hvalim te što si me stvorio tako čudesno, djela su tvoja predivna" (Ps 139,13-14). A sada Isuse, pomozi mi vratiti se u mislima u početke mog života i oživjeti s Tobom sva iskustva koja su negativno utjecala na mene. Prikazujem ti svoje roditelje u točnom trenutku mog stvaranja (začeća), da ih Ti blagosloviš i posvetiš novi život koji si stvorio preko njih. Ako je bilo nekih problema u njihovom odnosu, kakvog osobnog ili međusobnog sukoba, izliječi ga Gospodine. Gospodine, oslobodi me njegovih posljedica. Božanski Spasitelju, prođi sa svojim pogledom ljubavi, ispunjajući svaki trenutak spasenjskom milošću, svaki dan, svaki mjesec proveden u majčinoj utrobi. Ako je slučajno moj život obilježen strahom, odbačenošću, nemirom, žalošću, nesigurnošću, tjeskobom, ...oslobodi me, Gospodine, od ovih negativnih osjećaja u njihovom korijenu. Oslobodi moj duh od svega što nije u skladu s Tvojim Duhom ljubavi, radosti i mira. Hvalim te Isuse jer to već činiš, jer Tvoj Duh ispunja dubine mog bića, obnavljajući moj život u njegovoj izvornosti.
 
Prikazujem ti, Gospodine, dan moga rođenja, zahvaljujući ti što si mi darovao život. Daj da sad mogu osjetiti Tvoju stvarnu nazočnost  i nazočnost Tvoje majke u teškim trenucima života koji su pratili moje rođenje. Kada dođe trenutak da napustim majčinu utrobu i kad se opirem Ti si blizu. Pomozi pobijediti moje strahove i daj mi hrabrost da se odvažim s povjerenjem ući u nepoznati svijet. Koliko puta će se ponoviti ovo iskustvo tijekom moga života sve dok se ne sretnemo u kući Očevoj! Hvala za sve ovo, Gospodine. Možda je u trenutku rađanja bilo problema i moj je život bio u opasnosti, i to je u meni prouzročilo tjeskobu i strah. Možda je moje rođenje stavilo u opasnost zdravlje i život moje majke i osjećam se krivim za to. Možda su moji roditelji očekivali dječaka, a ne djevojčicu, ili obratno, ili su možda očekivali ljepše dijete i još nosim posljedice toga. Molim te, Isuse da za trenutak zamisliš moju malu figuru u rukama Tvoje blagoslovljene Majke  i moje Majke. Ovo će biti dovoljno da me izliječi od svih mojih trauma i da me ispuni radošću i mirom.
 
Prikazujem ti Isuse sjećanja i iskustva moga ranog djetinjstva. Blagoslovi moje roditelje. Nadoknadi kako možeš najbolje žrtve koje su učinili za mene. I izliječi im svaku ranu koju sam im prouzročio kada nisam znao odgovoriti na njihovu ljubav i poštivati ih kako sam trebao. Ponekad sam trebao ljubav, brigu i pažnju moje majke, ali ona nije bila tu da mi to dadne, Ti znaš razlog, ili ona nije bila sposobna da mi dadne ono što mi je trebalo. Predstavljam ti, Gospodine, ovu veliku prazninu u mom životu da je ti ispuniš najboljom ljubavlju od svih majki: neuvjetovanom, besplatnom, nježnom i postojanom ljubavlju, koju samo jedna majka kao Marija može dati. Daj mi  također sigurnost da me nitko i ništa nikad neće moći odvojiti od ove ljubavi i od ove Majke. Ponekad sam imao potrebu osjetiti nazočnost mog oca, želio sam sjediti na njegovim koljenima, biti podizan u zrak njegovim snažnim rukama. Jedan važan dio mog bića je ostao prazan. Danas ti ga prikazujem da Tvoja velika ljubav Oca ispuni sve. Daj da razumijem i osjetim da sam za tebe važna, zanimljiva i vrijedna osoba, da vidim u sebi Tvoju sliku i da razumijem da si mi odredio da dijelim s Tobom sretnu vječnost. Hvala, Gospodine, za moju braću, moje sestre, i druge osobe koje čine dio mog života; prikazujem ti svakoga od njih po imenu da ih Ti blagosloviš. Ako je bio ili još traje kakav ozbiljan sukob u našim odnosima, Ti si tu da nas pomiriš, izliječiš i stvoriš nove veze istinskog prijateljstva. Blagoslovljen budi Gospodine jer to već činiš.
 
Isuse, moj Spasitelju, prikazujem ti godine mog djetinjstva i mladosti. Blagoslovi moje prijatelje i odgojitelje. U Tvoje ime želim iskreno oprostiti onima koji su me odbacili, ismjehivali, ranili i posebno... Daj da se sjetim bez gorčine najbolnijih scena moje prošlosti, da ih mogu ponovno proživjeti s Tobom, vjernim i jakim Prijateljem koji sve razumije. Tvoja nazočnost sve preobražava u milost; sve ono što boli liječi i ispunja ljubavlju i nadom. Učini da moja prošla iskustva naprave od mene zrelu osobu, koja razumije mlade i tolerantnu sa svima. Hvala. Hvala, Isuse jer ti mijenjaš moj život.
 
Nastavi se sjećati svoje prošlosti, zamišljajući bolne događaje svoga života i povjeravajući ih spasiteljskom Isusovom djelovanju. Oprosti svim osobama koje su te ranile i slavi Gospodina jer je dobar i jer je vječno njegovo milosrđe.

Gospodine Isuse, Ti nas pozivaš  "Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti" (Mt. 11,28). Ti si uvijek blizu siromašnih u duhu i onih koji pate. Kao odgovor na Tvoj poziv, želim staviti pod Tvoje noge svaki teret koji me priječi da te spremno i radosno slijedim. Oslobodi me. Gospodine od onoga što me paralizira i zarobljava; oslobodi me svega onoga što me priječi da se otvorim drugima i da ih ljubim kao braću.


Stavljam pred Tvoje noge svoje strahove: strah da budem odbačen, strah da budem odbačen i kažnjen od Boga koji kažnjava, strah koji osjećam u odnosima s drugima i strah da ostavim kriv utisak o sebi pred drugima, moje strahove u susretima s određenim situacijama, mjestima, životinjama i tminama... Oslobodi me nemira i straha da se suočim s nesigurnom budućnošću i teškim situacijama. Ako si Ti sa mnom koga da se bojim?


Stavljam, također, pod Tvoje noge svoju nesigurnost i samoodbačenost nakupljenu tijekom životnog vijeka; sumnju da ću biti prezren i odbačen od drugih, sumnje o sebi samom, kompleks manje vrijednosti, prezir koji ponekad osjećam prema samom sebi i životu. Hvala Isuse, jer me ti do dna poznaješ i ljubiš me onakvog kakav jesam. Tvoje prijateljstvo me čini novom osobom.
Hvala Isuse jer si Ti Jaganjac Božji koji oduzima grijehe svijeta. Tebi mogu povjerljivo prići, znajući da mi opraštaš uvijek, da me ispričavaš i braniš. Oslobodi me, posebno od grižnje savjesti prouzročene zabludama i seksualnim zloupotrebama. Očisti sve što je nastrano.

Prikazujem ti, Gospodine, sve trenutke žalosti i samoće mog života, sva stanja depresije koja poznajem. Ti si jedini koji ih možeš raspršiti. Dođi, ispuni svjetlošću, mirom, snagom  i ljubavlju svu prazninu koju nađeš u meni, ispuni me Duhom Blaženstava.
Gospodine, dolazim Tebi da poraste moja vjera i nada. Oslobodi me obeshrabrenosti, duhovnog umora, trošenja, rastresenosti. Obuci me u snagu svoga Duha, jer "kada sam slab, onda sam jak" (2 Kor 12,10) tvojom milošću. Zahvaljujući Tvojoj ljubavi u svemu ćemo biti  pobjednici (Rim 8,37).
Hvala Gospodine za zakon ljubavi i oproštenje koje si nam dao, to je zakon koji nas spašava od osude i kazne. Ti znaš da želim ljubiti i oprostiti kako Ti zapovijedaš. Stoga te molim da me oslobodiš osjećaja agresivnosti, razdražljivosti, srdžbe, kivnosti, mržnje... Ne dopusti da zlo nadvlada dobro; učini da ljubav pobijedi mržnju, da dobro uvijek pobijedi zlo (Rim 12,21).
Gospodine Isuse, Ti si svjetlost koja nas pohađa s visine "da obasja one koji stoje u tmini i sjeni smrtnoj i upravi noge naše na put mira" (Lk 1,79). Proglašavam te Gospodarom i Gospodinom moje podsvijesti. Zaposjedni je svojom svjetlošću, ispuni svojim mirom. Uzdižem te za Gospodara i Gospodina svih mojih obrambenih mehanizama, posebno... Učini da padnu pod dahom Tvoga Duha. Nauči me živjeti kao Ti: otvoren pred Bogom, razoružan pred ljudima, naoružan samo za duhovnu borbu.

Konačno, Isuse, želim podložiti Tvom Gospodstvu i osloboditeljskom djelovanju Duha sve moje mane: duhan, seks, droga, igre na sreću… Ti si Sin Božji. "Ako nas Ti oslobodiš, bit ćemo uistinu slobodni" (Iv 8,36). "Krist nas je oslobodio da ostanemo slobodni" (Gal. 5,1).
 
Zaključak: Gospodine Isuse, predajem ti ključeve moga života, moje volje da se ostvare na meni obećanja Očeva: "Poškropit ću vas vodom čistom da se očistite. Očistit ću vas od svih vaših nečistoća i od svih kumira vaših. Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa.. Duh svoj udahnut ću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe. I nastanit ćete se u zemlji koju dadoh vašim ocima, i bit ćete moj narod, a ja ću biti vaš Bog." (Ez. 36,25-28).

 

1 Oče naš 1 Zdravo Marijo 1 Slava Ocu
 

Imamo 6 gostiju trenutno.

2024. Božji blagoslov
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker