Ispis

Sedam razloga zašto Isus ozdravlja

 

Emisija Molitveno iskustvo Radio Marije preuzeta u izvornom obliku, 17.08.2004.

Gost emisije: fra Ivo Pavić

Voditeljica: dr. sc. Marica Čunčić

Dobra večer i hvaljen Isus i Marija, dragi slušatelji. Evo nas opet u emisiji Molitveno iskustvo. Prošli puta smo rekli da ce večeras biti ono sto dragi Bog da, što će se već dogoditi. I dragi Bog nas nije razočarao. Večeras je s nama jedan dragi gost - fra Ivo Pavić i cijelu večer ćemo provesti s njime. Ja se nadam da su ga neki od vas već čuli. Ovo je treće gostovanje u emisiji koja je postala omiljela upravo i zbog njega. Tako da mi je drago što ga mogu pozdraviti. Hvaljeni Isus i Marija!

 

Hvaljen Isus i Marija! Hvala lijepa sto ste me ponovno pozvali. Drago mi je da sam s vama. Molit cemo Gospodina da na nas  veceras izlije svoju milost.

 

Evo, prosli put kad ste bili, govorili ste o darovima Duha Svetoga. Prije toga o snazi Isusova  Uskrsnuca, kako po toj snazi Isus djeluje. Ova emisije Molitveno iskustvo razradjuje molitvu i njezino djelovanje. Mozda je najocitije djelovanje nasih molitava kada netko ozdravi i zapravo se to i dogodi. Iako izricito nismo govorili o ozdravljenjima, kada ste poslije nasih razgovora molili za slusatelje, neki su i ozdravili. Bilo je odjeka. Javili su vam se odusevljeni da je Bog njih pohodio dok su samo slusali Radio Mariju dok se molilo. To je jedno izvanredno molitveno iskustvo da i preko radio valova, kad se vjera na neki nacin potakne, Bog moze u dusu izliti mnoge milosti. Zato sam se odlucila veceras, da se malo vise skoncentriramo upravo na molitvu za ozdravljenje, jer cini se da tu jos nije posve jasno medju vjernicima katolicima. Sjecam se kad je jedna slusateljica cak pitala, pa je li ja smijem moliti za svoje ozdravljenje. Naravno da smijete! Ali tu se vidi koliko je potrebno ljude informirati kako izgleda  prava molitva za ozdravljenje i zasto Isus lijeci. Evo, veceras ce nam fra Ivo Pavic govoriti upravo o tome kako Isus lijeci. Ali i o nekim zaprekama za izljecenje u kojima cete moci prepoznati sebe. Mozda i vi imate koju od tih zapreka koju se moze otkloniti kad se spozna. Evo, pa moje prvo pitanje za fra Ivu- je li Isus zeli da budemo zdravi ili bolesni?

 

Pa naravno. Isus zeli nase zdravlje cjelovito. Cjelovito zdravlje je kada smo zdravi u duhu, dusi i u tijelu. I ja cu malo pokusati razloziti na temelju Svetoga pisma upravo sedam razloga zasto Isus zeli da budemo zdravi, onda i sada. Znam da postoje mnogi krscani koji su posve uvjereni da Bog hoce da oni budu bolesni. Dakle, da Bog daje bolesti i zalost. Mogli bi reci da svatko onaj tko kaze da Bog daje i salje bolest, od samoga Gospodina pravi cudoviste. Bolest nije po volji Bozjoj. I mene je takodjer nedavno, jedna zena pitala je li grijeh moliti za svoje ozdravljenje. Odgovorio sam joj, a je li grijeh ici k lijecniku i uzimati lijekove?! Kaze nije. Kada bi grijeh bio moliti za svoje ozdravljenje, onda lijecnici cine ono sto je protiv volje Bozje. Nije grijeh moliti za ozdravljenje i lijecnici prema tome vrse volju Bozju kada nas lijece. Zanimljivo je ono da sam molio cesto za ljude koji nisu krscani, koji su imali vrlo malu vjeru ili nisu uopce upoznali Bozju ljubav. Mozda nisu culi za Isusa Krista, za Bibliju, a ipak su primili ozdravljenje. I postavlja se pitanje zasto Bog lijeci i navjernike, na primjer na nasim molitvenim susretima? Odgovor glasi zato sto je to Isus cinio i prije 2000. godina. Isusovo milosrdje donosi spasenje i ozdravljenje onda i sada. Ako Isus Krist ozdravlja jucer, onda On takodjer i danas ozdravlja, bas kao sto ce ozdravljati i u buducnosti. Isus se nikada ne mijenja, On se nikada ne umara. On i danas cezne da ozdravlja svoj narod. Ako bi se danas propovijedalo o ozdravljenjima koja su se dogadjala dok je Isus hodao zemljom prije 2000.godina i vise, a da se to ne dogadja i danas, to bi bilo isto kada bi ljudima koji su gladni, govorili kako se nekada dobro jelo. Bozja ljubav ne ostaje na lijepim rijecima. Krist i danas cini cudesa i lijeci kao i nekada.

 

Da! Pa da nam onda kazete zasto Isus to zeli? I ja sama, recimo evo, idem redovito na svetu misu vec desetljecima, ne samo nedjeljom, vec i svakim danom i cula sam mnoga tumacenja Biblije, mnoge propovijedi. Medjutim, opet je nekako ostajao dojam da je ono sto je Isus ucinio za bolesnike ondasnjeg vremene, za svoje suvremenike, da je On to ucinio radi znacenja, simbola, da je to metaforicki za danasnje vrijeme. Dakle, ili da je On samo objavljivao svoje bozanstvo, da to vise ne treba danas i tako dalje. Dakle, i onda sam bila sretna kada sam naisla na tumacenje jednog naseg teologa, bas hrvatskog, koji je to obradio za doktorat ili za neku slicnu radnju, gdje je on dobro prostudirao zasto Isus lijeci i on kaze da je to iz sucuti, iz ljubavi i da Izraelci nisu ocekivali nikakve apstraktne odgovore od Boga. Nego, upravo vrlo konkretno da ozdrave, da prodju poteskoce, da se izbave iz ropstva. Dakle, vrlo konkretna je bila njihova molitva i odgovor Bozji. Sto vi kazete zasto Isus lijeci, zasto je lijecio i je li i danas u pitanju Njegova ljubav i sucut prema  bolesnicima kao sto kaze taj teolog?

 

I ja se potpuno slazem s onim sto ste rekli. I upravo prvi razlog zasto Isus lijeci, upravo iz sucuti  i sazaljenja prema bolesnicima. Sluzit cemo se Svetim pismom ovdje dakle gdje cemo citati. Najprije uzimamo tekst iz Evandjelja po Marku. Tada jedan gubavac dodje k  njemu, baci se pred njim na koljena i zamoli:» Ako hoces, mozes me ocistiti.» 1,40 Koji je bio Isusov odgovor? Isus se sazali, pruzi ruku, dotace ga se i rece mu:» Hocu! Ocisti se! I odmah spade guba s njega, i postade cist:» 1,41-1,42 Gospodine ako hoces mozes me ozdraviti! Taj gubavac nije bio siguran je li volje Bozja da on ozdravi. Zato on i kaze ako hoces. Gospodin je dotaknuo njegovo ako kada je rekao hocu i zelim. Kod Isusa nema ako hoces.

To «ako» dolazi od sotone. Kod Isusa je: ja hocu i zelim i amen. Je li Isus zeli da i danas ozdravis? Sto je rekao gubavcu? Ja zelim! Isto tako i tebi kaze veceras. Isus nikada nikog nije odbio ozdraviti koji su dosli k Njemu. Zato je Bozja volja da budemo zdravi. Isus i danas ozdravlja iz istoga razloga, tako da te Bozja dobrota vodi k obracenju kao sto stoji  u Rimljanima. Isus je lijecio i lijeci iz sucuti i sazaljenja, onda i sada. On jednostavno cezne da ozdravlja svoj narod. Kod Mateja citamo u 9. poglavlju, kako je Isus lijecio svaku bol i nemoc u narodu.

 

Svi koji su dosli su dobili ono sto su ceznuli, vapili i molili. To zapravo pokazuje koliko Isus ljubi ljude kao svoju bracu. I ja sam se uvijek pitala kako to da nakon svetog krstenja kad je ponisten istocni grijeh, kada se mi oslobadjamo istocnoga grijeha, a po istocnom grijehu je dosla bolest  i smrt. Kako to da se to ne vidi toliko na nama, nego jos uvijek puno patimo i trpimo, a Isus je zapravo nama pokazao da On svojim djelovanjem dokida, dakle te posljedice istocnoga grijeha kao sto su bolest. I On u konacnici kaze se, bit ce pobijedjena i smrt, ne samo sto ju je Isus pobijedio, nego ju je vec pobijedio i za nas. Dakle, i nasa je smrt pobijedjena u Kristu. A ozdravljenje od bolesti je pocetak tog konacnog ozdravljenja. I mi smo njegova djeca. On nas doista zeli ozdraviti. Dakle, kao djecu svoju Otac ozdravlja.

 

Naravno da ozdravljenje cjelovito pripada nama, djeci Bozjoj. Jedanput kada je Isus propovijedao blizu gradova Tira i Sidona, dodje neka zena Sirofenicanka, pade mu do nogu. Ona inace bijase poganka, zamoli ga da istjera zloga duha iz njezine kceri. A Isus joj rece:" Pusti da se najprije nasite djeca , jer nije pravo djeci oduzeti kruh i baciti ga psicima. Jest Gospodine, odvrati mu ona i psici ispod stola jedu djecje mrvice. Isus je bio zadivljen i iznenadjen njezinom vjerom i njezinim odgovorom, zato je uslisao njezinu molbu. Kcerka je bila oslobodjena od zloga duha koji  ju je opsjedao." Ako mi vjerujemo u Isusa Krista da je Sin Bozji, da je Mesija, u Rijec Bozju, u obecanje u ozdravljenje, to cjelovito ozdravljenje pripada takodjer i tebi veceras, danas. A Rijec Bozja je jasna, kao sto stoji u Psalmu 103. Blagoslivljaj Jahvu, duso moja, i ne zaboravi dobrocinstva njegova. On ti otpusta sve grijehe tvoje; on iscjeljuje sve slabosti tvoje. Ps 103, 2-3 Bozje obecanje i dobrocinstva ukljucuju ozdravljenje kao i oprostenje grijeha. I kao Njegovoj djeci, obecanje o ozdravljenju postaje stvarnost, kada mi molimo u vjeri da primimo ozdravljenje. Kod Mateja i Luke stoji zapisano Istite i dat ce vam se, trazite i naci cete, kucajte i otvorit ce vam se. Bozja je volja da svako njegovo dijete bude ozdravljeno. Isusov uvjet je jednostavan-tko bude vjerovao! Svatko u vjeri treba dotaknuti Isusa. Ljudi ozdravljaju po vjeri. Trazi se otvorenost vjere. Zato Isus cesto pita one koji su k Njemu dolazili:« Je li vjerujes da ti to mogu uciniti?»

 

Da. Ja se sjecam kad sam ja bila bolesna. Imala sam rak. Zaista mi je trebala vjera i sjecam se cesto sam ponavljala: «Ne, necu umrijeti, nego zivjeti i kazivat cu djela Gospodnja.» To je Psalam 18,17 . Znaci Boga slavi covjek koji je ozdravio, vise nego onaj tko je umro. Mislim, i mi cemo jednog lijepog dana umrijeti, ali ozdravljenje od rana Ga slavi.

 

Tocno!

 

I ja sam kasnije za zaista kazivala djela Gospodnja i radosna sam sto mogu to jos uvijek ciniti. Pa sto vi kazete o tome, kako je ozdravljenje povezano sa slavom Bozjom?

 

Ja sam cesto dozivio da ljudi, kada ozdrave ili duhovno ili tjelesno, oni su vrlo snazno slavili Boga i posljedice tog njihovog slavljenja Boga jest, da su se i drugi clanovi njihovih obitelji obracali i mijenjali svoje zivote na bolje. Kad citamo iz Svetoga pisma, Isus je uvijek lijecio da bi se proslavio Otac nebeski. Tako Isus i danas isto cini i svako ozdravljenje zeli proslaviti Oca. Njemu ide svaka hvala i cast. Citiram i citamo kod Mateja: Kad Isus krenu, odatle podje k obali Galilejskog mora, uspe se  na goru i sjede. Tu mu pristupi silan narod vodeci sa sobom hrome, kljaste, slijepe, nijeme i mnoge druge, te ih spusti do Njegovih nogu, a On ih ozdravi. Divio se narod kako nijemi govore, hromi hodaju, a slijepi vide, te poce slaviti Boga Izraelova.

 

Slaviti Boga! Da!

 

A u drugom slucaju kad je Isus ozdravio onog uzetog mladica kojega su spustili kroz krov. Kad narod to vidje, prestrasi se i poce slaviti Boga koji je takvu vlast dao ljudima. Kod ozdravljenja sva slava i hvala pripada Ocu. Ozdravljenje bolesnih ide upravo za tim da se proslavi Otac nebeski. Njemu ide sva hvala i cast!

 

Neka zaista bude proslavljen kroz ozdravljenja koja ce se dogoditi, nadam se i u ovoj emisiji. Kad slusamo, nasa vjera raste. Kad slusamo ovakvu emisiju, nasa vjera raste i  mi se zaista mozemo osvjedociti da je istina ono: "Kad me zazoves, reci cu, evo me, jer Bog je obecao pomoc." Bozja obecanja vise kao grozdovi u Bibliji, samo ih treba ubrati. Bog je mnogo toga obecao, izmedju ostaloga i to, da kad zavapimo, da ce cuti i da ce reci, evo me. Pa i bolesna, kad vapi, on isto vapi da ozdravi i Bog kaze: "Evo me. Hocu. Ozdravi." Dakle, obecanje! Bog ne moze protiv svog obecanja.

 

 

 

Da. Na mnogo mjesta u Starom zavjetu postoji obecanje od Gospodina da ce se dogadjati cudesa i znamenja i potrebno je to samo nanovo i vidjeti i protumaciti i povjerovati da Bog hoce nase iscjeljenje. Evo ja cu sada citirati najprije proroka Izaiju u 53. poglavlju gdje stoji: "On slabosti nase uze na se  i ponese bolesti nase." Tko je on? To nije Izaija, nego je to

sluga patnik. To je Isus. Bozja volja je da budemo zdravi u duhu, dusi i u tijelu. A u Knjizi izlaska  stoji zapisano: Ja sam Gospodin onaj koji te ozdravlja. On ozdravlja skrsena srca i povija njegove rane, rekao bi u Psalmu.  I Isus kaze:" Dodjite k meni svi koji ste umorni i optereceni i  ja cu vas odmoriti."

 

To su sve obecanja!

 

Dalje imamo jos jedan primjer. U Kafarnaumu, kad je pala vecer, dovedose mu mnoge opsjednute, a Isus rijecju istjera zle duhove i sve bolesne izlijeci.

 

Da se ispuni obecanje dano po proroku Izaiji.

 

Tako je!

 

Da. Bog je obecao mnogo i kad je dosao Isus to se pocelo ispunjavati u Isusu u kome je sva punina. Da!

 

Jer Duh Isusa Krista bio je upravo u prorocima, u onima koji su navijestali Njegov dolazak, koji su propovijedali i pripravljali narod, kao u Izaiji proroku, i Ezekijelu, Jeremiji.

 

I obecanja su se pocela ispunjati i sve do dana danasnjega se ispunjaju po Isusu Kristu. Dakle, vec smo vise puta culi citate iz Svetoga pisma. I Isus je zapravo ispunjenje Svetoga pisma, Staroga zavjeta pa i u oveme segmentu sto se tice ozdravljenja.

 

Cijeli Stari zavjet je usmjeren prema Isusu Kristu, a tako mozemo reci i kad je govor o ozdravljenjima u Svetome pismu. Lijecenje bolesnih bilo je obecano od Oca. Znamo, i vi se mozete sjecati da je Isus jednom rekao: "Ako dakle ne cinim djela svoga Oca i dalje mi ne vjerujete, ali ono ih zbilja cinim. Makar meni i nevjerovali, vjerujte djelima da znate i sve vise spoznajete da je Otac u meni i ja u Ocu." A kod Luke stoji: "A njega je sila Bozja gonila da lijeci." Isus je tocno znao zasto je bio poslan na zemlju. Dosao je potvrditi Oceva djela i obecanja, a cudesa i ozdravljenja potvrdjuju sto je receno u pismima. Isus lijeci i potvrdjuje obecanja.

 

Da. S jedne strane, da ispuni obecanja Staroga zavjeta, a s druge strane, da pokaze, anticipira sva cudesa, izbavljenja i otkuopljenja koja je On ucinio mogucima svojom smrcu i uskrsnucem. Znaci, prije nego je podnio smrt i uskrsnuce, on je ozdravljao, jer poslije njegove smrti i uskrsnuca po molitvama apostola, evo po vasim molitvama, po molitvama bilo kojeg vjernika, kako je receno u Markovu evandjelju: «Vjernici ce polagati ruke i bolesnici ce ozdravljati» On je poceo i to nema kraja. Zapravo zeli pokazati snagu svoje Krvi, snagu svog otkupljenja, kad ozdravlja ljude.

 

Velika je snaga Kristove krvi. Cesto, kada se Krv  Kristova zaziva, ljudi bivaju oslobodjeni i ozdravljeni od svojih rana ili kad ponavljamo rijeci proklamacije kao npr Isus Krist je bio kaznjen da bi nama bilo oprosteno. Isus je platio cijenu da bi smo mi usli u blagoslov oslobodjenje i ozdravljenje. A ponovo kod proroka Izaije koji je zivio stotinjak godina prije Krista, stoji zapisano: "On je nase bolesti ponio, nase boli na se uzeo, dok smo mi drzali da ga Bog bije i ponizava. Za nase grijehe probodose njega, za opacine nase njega satrijese. Na njega pade kazna radi nasega mira. Njegove nas rane iscijelise." Kroz Isusovu prolivenu Krv na krizu,mi smo  oslobodjeni od svake bolesti duse i tijela i krv Kristova je bila prolivena za otpustanje grijeha i omogucila nama da danas ozdravimo. Mi ozdravljamo po Kristovoj Krvi, po krizu Kristovom, po Kristovim ranama.

 

To je sve On ucinio za nas. Hvala mu i slava. Jos jedna stvar koja je vrlo zanimljiva u toj sluzbi ozdravljenja, je svakako prisutnost neprijatelja Bozjega koji je uostalom prvi i zapoceo taj smrtonosni lanac i bolesti i smrti, jer on je kriv i za bolesti i za smrt, jer je naveo covjeka na grijeh. A sveti Toma Akvinski kaze da je uzrok bolesti grijeh, a upravo je neprijatelj Bozji zaveo covjeka na grijeh i tako je zapravo po njemu u svijet dosla bolest i smrt.  I Isus pobijedivsi ga na neki nacin restaurira, obnavlja, prvotno stanje, ali to je indirektna borba izmedju Njega i sotone kojega je On pobijedio. Dakle, da li bi se tu jos mogao naci neki razlog zasto Isus lijeci?

 

Da. Dobro ste rekli. Isus je sotonu pobijedio na krizu. On je dosao da unisti djavolska djela, a sotona je po krscanskom djelovanju u paklu i u svijetu. I oslobadjajuci ljude od demona i danas lijececi bolesno tijelo, bolesne ljude. Isus razotkriva, raskrinkava neprijatelja Bozjega i time pokazuje snagu svoga otkupljenja. Krist spasava od sotone i On ozdravlja. Isus nije poslan na zemlju da stvara probleme. Rijec Bozja kaze: "Tko pocini grijeh, on je od djavla, jer djavao je gresnik od pocetka." Sin Bozji-Isus, pojavio se da unisti djavolska djela. Ako se bavite okultnim stvarima ili idete k sotoni po pomoc, onda vas sotona kazni bolescu. Isus te zeli osloboditi od toga. Sotona zeli da vjerujes u bolest, a Bog zeli da vjerujes u zdravlje. Ja poznajem jako puno ljudi koji kazu da im je Bog dao bolest. Umjesto da kazu sotona im je dao bolest.

 To bi bilo realnije. Ja se molim Bogu da me ozdravi. U Djelima apostolskim, u Kornelijevoj kuci, Petar je rekao okupljenom narodu: "Vi znate sto je bilo po svoj Judeji, pocevsi od galileje, poslije krstenja koje je Ivan propovijedao, kako je Bog Isusa iz nazareta pomazao Duhom Svetim i snagom te kako je  Isus prosao svijetom cineci samo dobro i ozdravljajuci i sve koje djavao bijase tlacio jer Bog bijase s njime." Bog ne salje bolest, vec zdravlje. Zdravlje duse i tijela najveca je Bozja zelja.

 

Da. Ja sam isto susrela vise ljudi koji zapravo krive Boga sto su  bolesni i cesto se cuje: "Ne mogu Bogu oprostiti zasto je on to meni  dao." A ocitio je upravo i slijepac bi mogao vidjeti da je to recimo posljedica grijeha mozda u toj obitelji itd. Znaci, ne samo da ih je unesrecio, nego ih je i uvjerio da im je to Bog skrivio, tako da su i otpali od Boga. Dakle, ljudi zaista upadaju u velike i teske krize jer i ona grana na kojoj sjedis, odsjecena je. Znaci, niti u Boga ne vjerujes, jer im je on tako odvratan bog koji im je poslao takve strahote. Nastradali su zapravo zbog njega, npr okultnih praksa. Dakle, slazemo se u tome da je Isus isti jucer danas i sutra i ne moze se postaviti pitanje: "A sto je s nama?" To je tada bilo.

 

Sveti Otac je na pocetku jubilarne godine uzeo jedno geslo, mozda najvaznija recenica u Bibliji, koju bi svi trebali zapamtiti, a ona stoji u Hebrejima 13,8 Isus je isti jucer danas i zauvijek. On se nikad ne mijenja. Kod svetog Ivana je zapisano: "Zaista, zaista, kazem vam, tko vjeruje u mene i on ce ciniti djela koja ja cinim, cinit ce i veca od ovih, jer ja idem k Ocu i sto god zaistete u moje ime, ucinit cu da se proslavi Otac u Sinu. Ma sto me zamolili u moje ime, ja cu to uciniti."Prva crkva i Apostoli, oni su ono, sto je Isus rekao, oni su ga drzali za rijec. Znamo u Djelima apostolskim kada je Petar molio onda je rekao Oce pruzi ruke da se po imenu sluge tvoga Isusa dogadjaju ozdravljenja i cudesni znaci. I mjesto se potreslo i zbilja su se dogadjala cudesa i ozdravljenja. Prva crkva je zato bila snazna i vatrena. A to je ono sto nam treba danas.

 

 

 

Da, da! Vidimo kako smo dragocjeni u Bozjim ocima i kako Bog nije zaboravio svoj narod, nego je narod zaboravio Njega. I krivo Ga je tumacio, krivio Ga za svoje  nesrece, a zapravo smo sami krivi, a neprijatelj Bozji tu kumuje svojim nesrecama.

 

Da. Uvijek je Bog  dezurni krivac sto god se dogodilo ili ako netko strada u prometnoj nesreci ili samoubojstvo ili smrt, uvijek postoje optuzbe, a mi znamo tko optuzuje, da je to neprijatelj.

 

Koji podmece onda Bogu, a on je to ucinio. Dakle, mi smo to neprocjenjivo blago koje Bog zeli i ozdraviti  i nama On zeli pomagati, od Njega dolazi svako dobro.

 

Da mi smo, svatko od nas, dragocjeni u Bozjim ocima. Ono sto je Isus rekao-da su nama vlasi na glavi izbrojene i buduci da nas je Bog stvorio On nas ljubi i nama pripada sve ono sto je Bog za nas pripremio, odredio, a to je u ovom slucaju i oprostenje grijeha, oslobodjenje, ozdravljenje duse i tijela.

 

Dobro. Pa sada cemo  se odmoriti malo uz glazbu…sada smo upravo u emisiji  Moliteveno iskustvo. Ja sam Marica Cuncic. Sa nama je gost fra Ivo Pavic . Za one slusatelje  koji su se sada ukljucili u emisiju, govorili smo o sedam razloga zasto Isus lijeci nas vjernike, kako u svoje vrijeme, kada je hodio zemljom, tako i dan danas. Medjutim, kako to da ima toliko bolesnih? To je jedno pitanje koje visi u zraku. Dakle, zasto smo onda bolesni, kad Bog zeli da budemo zdravi? Jeste li u praksi naisli na takve ljude koji nisu ozdravili kada ste molili za njih?

 

Ja poznajem dobre katolike koji idu u crkvu, koji su predani Bogu, ali evo npr. imaju bolesno dijete. Neke stvari ne mogu protumaciti, ne mogu objasniti. Cesto takvim ljudima kazem, da kad dodjem u nebo, onda cu pitati Gospodina-zasto su jedni ozdravili, a drugi nisu?! Iako sam uvjeren i culi smo iz Svetoga pisma da Bog  ne zeli da mi budemo bolesni, iako katkada dopusti bolest, da iz te bolesti dodje po jos vece dobro, da se obrati obitelj. Ili da bolest bude kao jedno sredstvo promjene i obracenja. Ali moram reci da vrlo rijetko Bog zeli  i dopusti da netko bude bolestan zato sto je to Njegova volja. Cesto postoje nevidljive zapreke ili barijere za ozdravljenje koje nisu od Boga i te zapreke i prepreke se nalaze u nasem srcu. I sto je potrebno? Potrebno ih je ukloniti!

 

Bilo bi dobro da slusatelji cuju koje su to zapreke, ako prepoznaju koju kod sebe, da je mogu ukloniti.

    

Kao sto sam rekao da postoji 7 razloga zasto Isus lijeci, zasto Gospodim lijeci danas i zasto je lijecio u proslosti; ja sam naveo 7 razloga, ali sigurno ih ima i puno vise. Ali sam evo povezao i broj 7 kao biblijski broj i postoji 7 prepreka zbog cega ne mozemo primiti ozdravlejnje i iscjeljenje sto nam Bog zeli dati. Najprije cu nabrojiti, pa cu onda o svakoj prepreci nesto kazati tako da mi mozemo, dok slusamo, prepoznati je li nesto kod nas postoji  da se odreknemo, da povjerujemo, da ponistimo u Ime Isusa Krista ako nesto ima, a da mi to nismo prepoznali, kako bismo bili slobodna Bozja djeca.

Prava zapreka jest NEZNANJE, zatim NEVJERA, trece NEISPOVIJEDJENI GRIJEH ili NISMO PRIZNALI SVOJE TESKE GRIJEHE BOGU, prepreka je NEOPRASTANJE, OKUILTIZAM i SPIRITIZAM, PROKLETSTVA i postoje DUHOVI BOLESTI.

Prvo sam rekao neznanje.

 

Postoje mnogi krscani koji su krscani iz folklora, iz obicaja i uopce ne znaju da npr. Marija lijeci, sakramenti su ljekoviti, da je krunica ljekovita, sveta misa, sveta pricest ozdravlja, Sveto pismo. Sve je to odredjeno za nas, ali ako mi to ne  znamo, onda ne mozemo suradjivati. Naravno, ovo je vrlo cesta zapreka za ozdravljenje. Neznanje. Mnogi krscani ne poznaju Rijec Bozju i ono sto pise  u Bibliji. Nisu pouceni na pravi nacin. U Knjizi proroka Izaije stoji i citamo:»Stoga ce moj narod ici u ropstvo, jer nema razumnosti. Odlicnici ce njegovi od gladi umirati. Puk njegov od zedji ce gorjeti.» A Bog  preko proroka Hosee veli: »Moj narod gine jer nema znanja.» Potrebno je priznati svoj grijeh neznanja u pogledu volje Bozje.

 

Naime, postoji gresno ne znanje; jedno je ono kad nisi nikada cuo. Medjutim, mi imamo priliku cutu, ali evo, zasto ne znamo te stvari je li? Mozemo cuti i  biti i sami krivi sto nesto ne znamo.

 

Zna se dogoditi da ljudi kazu, pa nikad nam nitko nije o tome govorio. Mi nismo bili o tome pouceni. Nismo ni znali. Da smo znali, bilo bi drugacije.  I onda kada shvate da je Rijec Bozja ljekovita i sami vide cudesa i znakove, Onda se njihovo misljenje o tome promijeni.

 

Da. Da! Da li ste mislili nesto u vezi s ovom drugom zaprekom-NEVJERE? Kako se to odrazava na molitvu ozdravljenja?

 

Novi zavjet nevjeru naziva grijehom. Mi mozemo doci na svetu misu sa vjerom ili sa nevjerom. Mozemo se pricestiti sa vjerom i bez vjere. Isto tako i na ispovijedi i primati sakramente, ali da to moze biti sami izvana, da ne nasljedujemo Isusa Krista iznutra iz nasega srca i nismo se obratili. Zato ta nevjera moze biti prepreka, jer nase srce nije otvoreno, nije potpuno predano. A u Hebrejima pise:» Pravednik ce od vjere zivjeti.» To  znaci kada mi vjerujemo, imamo pouzdanje. Vjera znaci vjernost Gospodinu. Onda mi bastinimo sve blagoslove, duhovne milosti, ozdravljenja, oslobodjenja i sve ono sto nam Bog hoce dati. Dalje citamo u Hebrejima u 3. poglavlju: «Pazite braco da se slucajno u koga od vas ne nadje pokvareno, nevjerno srce, tako da otpadnete od Boga zivoga. Naprotiv, opominjite se medjusobno svaki dan, sve dotle dok traje ono danas, da koji od vas ne otvrdne zavodljivoscu grijeha.» Zato cemo veceras moliti Gospodina da nam oprosti sto dovoljno ne vjerujemo. Priznat cemo svoj grijeh nevjere. Molimo Ga da nas oslobodi i da nam dadne dar vjere. Jednostavno moliti-ja vjerujem u Boga Oca, Boga Sina, Boga Duha Svetoga, u nasu Crkvu katolicku, u Rijec Bozju. Vjerujemo da nam  zeli Gospodin udijeliti milosti i blagoslove.

 

Vjera se moze i na neki nacin prenijeti. I kad mi vidimo nekoga da vjeruje, zapali se iskra i u nasem srcu. Kazu da se vjera ne prenosi knjigama, nego da moramo zivi primjer barem jednom u zivotu vidjeti, da netko vjeruje. Znaci, netko tko ima zivu vjeru ce moci zapaliti drugoga. Pa, na tim vasim susretima vjerojatno se dogadja i to da netko tko nema vjere, dodje i vidi ostale kako vjeruju i ozdravi.

 

Tocno. Uvijek ljudima kazem da Gospodin lijeci po njihovoj vjeri, ne zato sto ja nesto imam. Ja sam posrednik, instrument, oruzje u Bozjim rukama. Ali kad se vjera aktivira kod ljudi, kad postane ziva, aktivna, onda oni ozdravljaju po svojoj vjeri. I sto je vise vjere u narodu, vise ce biti cudesa i ozdravljenja upravo na molitvenim susretima, na svetim misama i gdje god se narod Bozji okuplja.

 

Da. Zato kazu da i nije daleko ici nekamo, jer u autobusu, putujuci autima i dalje malo, ljudi se psihicki pripremaju da ce tamo ozdraviti. Ili netko tko vodi autobus, pa mole, kazu:  «Ja sam tamo ozdravio. I vi cete ozdraviti.» I oni na neki nacin polako dobivaju tu vjeru koju nemaju i kad dodju tamo i vide skup koji vjeruje, oni su isto spremni prihvatiti to ozdravljeje.

Meni su neki ljudi govorili, vjernici, kako su ozdravili cim su dosli pred vrata crkve, prije mise, prije molitvenog susreta. Oni su  imali zivu vjeru u srcu da ce ozdraviti i onda se to i dogodilo.

 

Dragi slusatelji! U emisiji smo Molitveni iskustvo. Ja sam Marica Cuncic. Nas gost je fra Ivo Pavic. Razgovaramo o preprekama za ozdravljlenje. Spemenuli smo neznanje i nevjeru. Ja se sjecam da u susretima s ljudima cesto bude-oni bi ozdravili, ali  se nece odreci svog nacina zivota. I u tome se vidi i magija i praznovjerje i krive slike o Bogu i o vjeri i krivi zivotni stav sto se tice  vjernika. Dakle, kako je povezana promjena zivota, jos uze receno sv. Ispovijed, kad se ljudi ispovijede, kad se odreknu grijeha, kako to utjece na ozdravljenje i je li to zapreka?

 

Ja gdje god sam propovijedao i imao duhovne obnove uvijek pozivam ljude de se ispovijeda. Ponekad ne zelim ni moliti za narod, ako se nije odrekao grijeha, jer grijeh moze biti, dakle grijeh je ta prepreka zasto cesto ne mozemo primiti isjeljenje. Mi moramo biti realni. Ne mozemo iscekivati da nas Bog ispuni svojim blagoslovima, ozdravljenjima, a zivimo u smrtnom grijehu. Stoga je bitno sve grijehe ispovijediti, ako nismo to priznali Gospodinu, ne treba se bojati, Bog se nece sokirati, ni svecenik kad mu to izreknemo. Ali Bog hoce da mi to kazemo. Zato u Knjizi izreka stoji zapisano: » Onaj tko skriva svoje grijehe, nema srece, a tko ih ispovijeda i odrice se, milost nalazi. » Priznati grijeh je za tvoje dobro. Bog jedva ceka da nam oprosti i on nas pere u Krvi Isusa Krista, nevinoga Jaganjca. Primjerice, covjek koji je umro, on ne moze primiti nista, jer je mrtav. Tako i mi kada smo  u smrtnom grijehu, mi smo mrtvi za Boga, mrtvi smo za duhovne stvari. Vi ste vec spomenuli da je bolest posljedica grijeha, ne mora znaciti, covjek koji je bolestan da je on gresan. Ali postoji povezanost izmedju grijeha i milosti, izmedju bolesti i zdravlja.

 Ako smo u milosti, onda imamo sve predispozicije da primimo ono od  Gospodina sto nam hoce dati. A grijeh je kao guba koja nas razara. I grijeh nas razapinje. Bolje je umrijeti, nego smrtno sagrijesiti. Ja se sjecam jednog covjeka u Njemackoj koji  se nije ispovijedao preko 20 godina. Ali se njegovo srce raskajalo, a Bog se nalazi u pokajanju. I taj je covjek koji je bio gresnik, odrekao se grijeha. Bog mu je oprostio krivicu kao da nikada nije ni zgrijesio. I buduci da je bio invalid, bio je na stakama, nakon dobre ispovijedi, on je odbacio i stake. Zasto? Zato sto je  on u ispovijedi susreo Isusa Krista.

 

Kako krasna pouka za sve nas da se u pakajanju moze naci dragi Bog i sve ono sto On daje. Da, dakle. Oni koji bi htjeli preskociti to obracanje, oni bi zapravo htjeli Boga prisiliti da On ucini nesto sto oni zele, a oni ne zele uciniti nista sto Bog trazi. Jer, ako su skrivali nesto i posljedica je bolest. Bez obracanja nema nista. Ima jos jedna stvar s kojim sam se i ja susrela, a to je, da kad covjek nije nekome oprostio, srce mu je  zatvoreno, takodjer ne moze ozdraviti. Da li vi imate slicno iskustvo? 

 

Sigurno. Neoprastanje je prepreka za ozdravljenje. Molio sam za jedan bracni par koji nisu imali djece. I po molitvi je doslo u Duhu Svetomu da postoji zapreka mrznje prema bliznjemu, prema neprijatelju. Necu sada reci konkretno sto je i buduci da je bila mrznja, to je bila prepreka da oni nisu mogli dobiti dijete. I kada su se toga odrekli, kada su priznali krivicu, odrekli se mrznje, kada su oprostili srcem, odmah nakon godinu dana Gospodin ih je blagoslovio djetetom. Jedan americki psiholog je rekao da 95% njegovih pacijenata koje on lijeci bi ozdravilo, kada bi oprostilo.  Mi znamo da je Isus jako konkretan kad je  u pitanju oprastanje. Evo sad citamo iz Biblije kod evandjelista Marka. Isus kaze: » Kad stojite i molite, oprostite ono sto imate protiv koga, da i vama Otac nebeski oprosti vase grijehe. » A kod Siraha:    «Oprosti nepravdu svojem bliznjemu,  pa kad budes molio,  grijesi ce se tvoji oprostiti. » Ako covjek «goji» mrznju na drugoga, kako od Gospodina moze  traziti ozdravljenje? Npr. mi imamo jednu listu ljudi s kojima ne razgovaramo ili su oni nama nesto ucinili, napravili nazao, itd. i mi to sve imamo zapisano na  jednom papiru i ne zelimo oprostiti. A kad nismo oprostili, onda smo mi Bogu svezali ruke da On ne moze oprostiti nama. Bog nama kaze kako On ima zapisano  ono sto smo mi ucinili prema Njemu. Nastavlja i kaze-prvo ti pocijepaj svoj papir, a onda cu je svoj. Zato je u nasem interesu da oprostimo ako su nas ljudi povrijedili, mozda roditelji ili drugi narodi, nacije. Potrebno je  u srcu oprostiti da bismo primili ozdravljenje.

 

Ovo sad sto ste procitali, ako covjek koji goji mrznju na drugoga, kako od Gospodina moze traziti ozdravljenje, ima i slican prijevod. Dakle, ako covjek nije oprostio drugome i kad sam ja trebala ici na osmu operaciju, dakle 7 ih je proslo, ja sam rekla: «Gospodine, zasto? Sto je krivo kod mene? » Stajala sam pred slikom Srca Isusova, otvorila sam Bibliju i ova recenica mi je upala u oci: »A covjek nije oprostio svome bliznjemu, drugome, kako od Gospodina moze traziti ozdravljenje? » Ja sam se zaprepastila. Pa kome ja nisam oprostila? I Bog mi je dao da se sjetim osobe. Sjela  sam za racunalo i napisala  cijele litanije . Oprastam toj osobi i ovo i ono i ovo i sve sto god sam  se mogla sjetiti, sto god sam zamjerala toj osobi, sve oprastam, sve oprastam. I kad sam sve to napisala, rekla sam ispovjedniku, ja sam oprostila. Nisam ni znala da nisam oprostila. I on je rekao: » Samo taj papir nemojte dati toj osobi, ona to ne smije vidjeti. Ona nije kriva za to kako ste vi nju dozivljevali. To je vas problem da ste vi gajili to u sebi, da vas je toliko, kako ste vi mislili, vrijedjala. » Kod mene je vjerojatno ostala naslaga koju nisam mogla, koju nisam znala, nisam bila svjesna koliko je u mom srcu bilo toga. I zaista sljedeci dan su mi javili iz bolnice da su nalazi dobri. Ja nikada poslije toga nisam morala ici na operaciju. I to je bilo zadnje sto se ticalo raka.

 

Aleluja!

 

Dakle. Samo oprastanje je nevjerojatna snaga. Jako mnogo je do oprastanja. Da. Onda idemo na druge zapreke. Rekli ste OKULTIZAM. To bi bila jedna od velikih zapreka. To je protiv I. Bozje zapovijedi. A nas Bog je ljubomoran Bog. On neda nikome da se proslavi osim Njega, Njegovog svetog imena. I kad ljudi idu u okultizam cesto puta nisu svjesni, nekad i jesu, namjerno idu, a nekada i nisu koliko je to pogubno za njih i dok se toga ne odreknu, ne znam kako mogu ozdraviti.

 

Da. Okultizam spada u grijeh protiv I. Bozje zapovijedi i mi cesto nismo ni svjesni koliko dragi Bog mrzi idolopoklonstvo, okultizam. Okultno znaci nesto sto je skriveno, a ono se u nasu kulturu jako uvuklo da je to zastrasujuce. Sotona je jako zaposlen danas preko spiritizm i okultizma. Kod nas katolika , kod krscana nista nije  skriveno, sve je na svjetlu.  Kada smo upali u okultizam? To znaci ako zazivamo zle duhove, citamo horoskope, ako idemo i trazimo pomoc kod vracare, kod onih koji lijece reikijem, bioenergijom, viskom, kod vidovnjaka. Ljudi koji se  time bave i oni koji njima idu na njih pada mracna sila.  Tu naravno spada i glazba: hard rock, disco glazba, tehno glazba. Ja sam molio nedavno za nekoliko mladih koji su slusali tehno i metal glazbu i prije nego sto su dosli kod mene na blagoslov, oni su pali na zemlju i tek su mi poslije rekli u razgovoru cime  se bave i  koja je glazba u pitanju. Ona je opasnost i kako neprijatelj djeluje preko glazbe. Sada citiramo Stari zavjet, Knjigu izlaska gdje se govori protiv okultizma:»Nemoj se klanjati njihovim kumirima, niti im iskazivati stovanje. Ne postupaj kako oni rade, nego njihove kumire porusi i stupove im porazbijaj. Iskazujte stovanje  Jahvi Bogu svome, pa cu blagosloviti tvoj kruh i tvoju vodu i uklanjati od tebe bolesti.» Dakle, to su blagoslovi za one koji su potpuno raskinuli sa okultizmom.

 

 Dragi slusatelji, koristim ovu prigodu da vam reknem i preporucim ako u kuci imate neki kip od Bude, amajliju, sanovnik, zapis, talisman, potkovicu ili neki predmet sto mislite da vam donosi srecu, trebate to spaliti, balgosloviti i spaliti. Jer ako je u vasoj kuci ukleti predmet, onda je i vas kuca ukleta i vi ste onda pod proklestvom, i tako blagoslov ne moze doci, ne moze doci ozdrtavljenje. U okultno, u grijeh protiv I. Bozje zapovijedi spadaju: tajna drustva, sekte. Jedan veliki teolog je rekao kako su danas sekte sve pod prokletstvom, jer se ne klanjaju pravom i jedinom Bogu, nego se klanjaju ljudima. Stoga je bitno, ako je bilo okultizma, spiritizma, treba se toga odreci. Moliti u Ime Isusovo da se to ponisti, priznati svoju krivicu i vratiti se prvoj ljubavi, Isusu Kristu.   

 

Dakle, ja i moj dom sluzit cemo Gospodinu

 

Jedinom i pravom Bogu!

 

Da. Jedinom i pravom Bogu i od Njega ce nam doci svako dobro. Kad ste vec spomenuli proklestva, mislim da, iako se puno kod, pa nazalost i kod krscana cuje proklinjanje, ljudi vrlo malo razumiju o cemu se radi. I mozda cak nisu ni svjesni da se to obistinjuje, te zelje, dakle, kako djeluje to na covjeka s obzirom na zdravlje.

 

Cijelo 28. poglavlje u Knjizi ponovljenog zakona govori o prokletstvima i o blagoslovima. Mi znamo da nam svaki blagoslov dolazi od Gospodina, a prokletstvo od neprijatelja Bozjega. Prokletstvo u danasnjem jeziku moze se prevesti rijecju frustriranost. Definicija proklestva- da je ono kao neka mracna, tamna  sila iz proslosti koja neda da  budes sretan i da uspijes u zivotu. Znakovi da postoji proklestvo u nasim obiteljima i da  ne mozemo primiti zbog toga ozdravljenje, zato je potrebno  u Ime Isusa Krista moliti, prepoznati problem, moliti u Isusovo ime da se to ponisti i prekine ako postoji neko proklestvo. A ti znakovi, kratko cu nabrojiti: mentalni i dusevni slom ili mentalni bolesnici u obitelji ako postoje; zaredom nasljedne bolesti- npr pradjed umro od bolesti srca, djed, otac, sin i njegov sin. To je znak da u obitelji postoji proklestvo. Zato je dosla ta bolest. Potom cesti spontani pobacaji, neplodnosti kod zena i bolesti na genitalnim organima; rastave brakova; stalni financijski problemi-jedno vrijeme dobro ide, a onda sve padne u vodu; cesta samoubojstva u obitelji. Prokletstvo je izreceno s razlogom. Evo navodim primjer: Jedan mladic koji je hodao s djevojkom 5 godina. On je obecao da ce je ozeniti, medjutim, nakon kratkoga vremena, on njoj javlja da on zeni drugu.  I ta je djevojka bila pogodjena, razocarana. Buduci da postoji razlog zbog toga, ona, ako nije vjernica, moze njega prokleti i to ce ga prokleestvo stici. Jer postoji razlog – on je to ucinio neopravdano. Zato je tako opasno proklinajti. Ne daj Boze svecenik ili predsjednik, ili otac i majka ako proklinju svoju djecu, onda to ostaje dok se ne otkrije taj problem kada je to doslo. Ali kad se moli u Ime Isusovo, onda osobe budu oslobodjene od toga proklestav i mogu primiti ozdravljenje.   

 

Dakle, to je slicno kao i okultno. Skriveno je, ne zna se tko je koga i kada prokleo i zasto, ali kada se otkrije, moze se ponistiti i onda Isus  opet uspostavlja svoje kraljevstvo.

 

Tocno. Jer Isus je bio proklet na krizu da bi nas oslobodio od bremenitog proklestva i od vjecnog. Ali opet, ako mi ne znamo to da nas On oslobadja, da jedna obicna mala molitva, kratka, u Ime Isusovo moze ponistiti to proklestvo koje je mozda prisutno stoljecima u nasoj obitelji, a mi mozemo biti sapeti kao u lancima. Medjutim kad se moli i ako smo toga svjesni, onda ce Isus raskinuti, ponistiti i mi necemo, dakle djeca, vasa djeca, nece ponoviti iste pogreske i nece dolaziti isti problemi, iste bolesti, kao sto je mozda kod vas.

 

Da, da. Znaci ako je netko svjestan sam da je proklinjao, bolje bi mu bilo da to u Ime Isusovo ponisti prije nego se proklestvo pocne ostvarivati na potomcima ili na bilo kome, komu je zelio nanijeti zlo. Evo Isus moze sve to okrenuti. Mi se ne bojim proklestva, jer je Isus jaci ako ne znamo da se to dogodilo onda  cesto puta  cijele familije trpe ne znajuci da bi se to  moglo rijesiti jednom molitvom koja bi bila ciljana. Spoznali ste da postoje i zlodusi bolesti.

 

Isus, dok je hodao zemljom, On je uvijek, uz propovijedanje Rijeci Bozje, On je ljude oslobadjao od zlih sila, od demona. A tako isto i danas. U molitvi za bolesnike, barem ja tako radim, uvijek je popraceno molitvom za oslobodjenje i da se vjernici odreknu tih duhova. Postoje duhovi bolesti: duh depresije, duh tumora, isijasa, tuberkuloze, duh Parkinsove bolesti, stoga je bitno, kao ste rekli, da bude molitva ciljana, da se otjera duh bolesti, duh uzetosti. Ko kad je Isus onu zenu koja je bila pogrbljena, oslobodio, istjerao iz nje duha bolesti i ona se odmah ispravila. Tako i danas kad se moli u Ime Isusovo molitva oslobodjenja od tih duhova  bolesti i onda ozdarvljenja sama teku i ljudi lakse prime ozdravljenje kad se najprije odreknu duha bolesti i nakon molitve oni prime potpuno iscjeljenje.

 

Sjecam se kad je jedan svecenik rekao da je na ispovijedi samo rekao u ime Isusovo neka duh gluhoce  izadje iz ovog covjeka i covjek se vratio sretan: «Ja cujem, ja cujem!» Da nije trebalo cak ni moliti za ozdravljenje samo istjerati tog duha gluhoce.

 

Da. Zloduh gluhoce, sljepoce, padavice, epilepsije ili nemoci, zloduh smrti koji je jako nazocan danas ili duh samoubojstav, prisilnih misli, duh pobacaja, nasljedni duh i drugi.

 

Evo dragi slusatelji, priblizavamo se vremenu kada cete i vi moci postaviti pitanja. Nas je broj telefona 012327777 ako imate stogod pitati nasega gosta, fra Ivu Pavica. Izvolite, sada ce to biti vrijeme.

 

Evo Marice i fra Ivo, ako smijem i ja ovako kao pratitelj ove emisije  samo nesto nadodati. U Zagrebu, pa i u vecem dijelu Hrvatske, postoji jedna televizijska stanica koja je prepuna emisija vezanih uz kojekakve proroke, vracare, alternativnu medicinu itd. I bas gledajuci nekoliko tih emisija, bas me zanimalo, buduci i ovdje sam u susretu s ljudima koji se javljaju tim voditeljima takvih emisija, reagiraju, kakva pitanja postavljaju, sva su ona usmjerena prema lijecenju, prema zdravlju bolestima kojih imaju. A onda su tu posao, ljubav, sve ono sto oni njima nude. No ono sto mi je stvarno ostalo zapecaceno u svijesti uz jednu emisiju. Javila se jedna gospodja iz Karlovca, pohvalila se kako je ona vjernica, kako je rodjena blizu svetista sv. Josipa u Karlovcu. Zanimljivo je bilo vidjeti lice  voditeljice emisije koja se nasmijala i onkao upitno:»Da i sto ja imam s time?» Ali je bas ono sto sam vas htio pitati- sto je potrebno, da li kroz edukaciju, kroz propovijedi, u crkvama na misama, posvijestiti ljudima da Bog i sotona ne idu zajedno, sto ste vi i spomenuli u emisiji. Pa osjecali mi neku krscansku svijest i bili vjernici, sto treba napraviti da preskocimo taj zid i da shvatimo da nema mjesta i za jedno i drugo?

 

Evo ja cu odgovoriti. Taktika neprijatelja Bozjega da on uvijek imitira Boga. Danas svi lijece, pomazu. Ja sam procitao u Globusu, nedavno, kako u Hrvatskoj koja je katolicka zemlja, postoji 10000 vraceva. A svi ti vracevi, dakle ono sto ste vi nabrojali, oni koji pomazu bioenergijom, reiki, visak i vidovnjaci razni, na taj nacin su se oni odrekli Isusa Krista i Katolicke crkve. Premda oni i govore o Isusu, oni mogu imati i Gospin kip u kuci i kriz, ali svi oni koji to  cine oni su se odrekli Isusa  Krista i Katolicke crkve, iako oni to nece reci. Ali, automatski su se odrekli, zato je potrebno pokajanje, da se vrate, ponovno priznati svoj grijeh, jer je to grijeh idolopoklonstva, idolotarije. Mi ne mozemo sjediti na dvije stolice. Ne mozemo ugadjati Bogu i neprijatelju. Jednostavno Gospodin od nas trazi potpuno predanje, a sigurno mnogi vjernici nisu znali da je to grijeh. Ja cesto kazem, evo vi niste znali, ali sad znate. Ja sam vam to rekao i ne mozete reci da niste culi i niste znali i vi sad to trebate prenositi i drugima. Jer to misljenje nije samo  moje osobno. Sveti je Otac  sad napisao dokument koji je izasao   «Isus Krist, donositelj vode zive» gdje upravo govori o ovim stavrima sto sam ja sada spominjao. I da je to opasno mi da je to grijeh. Ako nasa crkva kaze-dobro je baviti se  viskom, vracanjem, magijom, onda cemo se mi time baviti. Ali crkva kaze ne i mi moramo slusati autoritet crkve.  Jer autoritet crkve dolazi od Boga. A danas 99,9 % onih koji pomazu, pod navodnicima, koji lijece i u Areni koji se reklamiraju, oni nisu od Boga.   

 

Halo, izvolite!

 

Bas slusam vasu emisiju i to me potaknulo.  Recimo, moja kcer vec sedam godina boluje. Ima napadaje, nemir, psihozu, a i u crkvu je ponekad isla. Ne bas ono dragovoljno. Jednostavno je srusi do kreveta. Voli nas sve, a kad dodjemo i zavrsila je u bolnici. Puno puta place, nemirna je, pa mene kao majku ne moze podnijeti, place za nama, pa je nezadovoljna. A zdrava je bila i radila i to. Ne znam kako joj pomoci i na koji nacin? Odredjena je na daljnje lijecenje jer bolest se jednostavno ponavlja. Ona kad dodje k sebi i amlo se oporavi, sve normalno. Nije stavr u lijekovima kaze ona, iz sebe i svoje duse ne moze. Kaze nesto je jace od nje. Isla sam kod jednog svecenika i on je rekao da je tu prokletstvo.

 

Dakle, ako je prokletstvo to nije nikakva tragedija. Ono se u Ime Isusovo moze,  treba ponistiti. Dakle, nas dvoje, fra Ivo i ja i vi i Davor u studiju, mi se svi slazemo da se ta prokletstva poniste i ja ih u Ime Isusovo ponistavam i vi ih u Ime Isusovo ponistite. Znaci mi  mozemo ta prokletstva ponistiti. Oni nisu nikakva tragedija, ako su se dogodila jer je Isus jaci. Ali postoji, vjerojatno, cijeli lanac zbivanja koja  su  do toga dovela.  Tako da bi se trebalo ispitati u cijeloj familiji tko je sto radio, kamo je isao, kakvom okultnom praksom se bavio, jer iza toga stoji okultizam, ako ne vas osobni, onda postoji okultizam kod nekih vasih rodjaka, prijatelje. Jer cak se javljaju ljudi koji kazu, recimo, strina mi je bez pitanja otisla k vracaru da meni bude bolje. Dakle, rade se stvari koje se nagomilavaju. Onda ljudi hoce pomoc pa odu vracarima da bude bolje, pa je gore, pa idi bioenergeticarima, pa onda ovamo, onamo, samo da bude bolje. A bude sve gore i gore. A zadnje im je da dodju da se zaista pokaju, ispovijede, da nabroje sve ono sto je bilo u obitelji. Ljudi koji zele, oni ce nacelno reci da oni zele. Recimo, da vasa kci ozdravi, ali oni nece promijeniti svoj zivot, da bi ona ozdravila. Ja sam se susrela sa takvima koji su trazili, dajte, sto da napravimo. Kad sam rekla odrecite se toga, netko u obitelji se treba . Ah to je malo teze, a ne moze se bez toga. Znaci trebalo bi napraviti popise tocno gdje ste bili, sto ste radili, vi ili vasi bliznji i svega se toga odreci. Dobru zivotnu ispovijed napraviti, otkad znate za sebe, vi i vasa kci i tada bi Bog mogao uci u vase  srce. Jer meni se cini da ima znakova, da bi to mogla biti duhovna bolest, a ne dusevna. Zapravo dusevna je vjerojatno pocela zbog  duhovne.

 

To kad je pocelo, ja sam se stvarno iznenadila, jer ucila je dobro u skoli i radila.

 

 

No, upravo vam je to simptom da je pocelo djelovati nesto sakriveno, okultno, kad bude naglo, bez povoda. A povod zapravo ne znate jer je  skriven. Dakle, trebate ici u istrazivanje okultnoga, sakrivenoga sto se s njom dogodilo. Zasto dobra osoba moze nastradati? Ja znam da se to dogadja i dobrim osobama. Recimo citaju horoskope, okrznute su okultnim i na taj nacin otvaraju vrata i  prolaz svima koji im zele zlo.

 Mi kao krscani koji se pricescujemo, mi bismo trebali biti jaki kao neosvojiva tvrdjava. Medjutim, ako se nadje rupa kod nas, ako mi sepamo na dvije noge, ako malo damo Bogu, malo neprijatelju Bozjem, onda moze neprijatelj djelovati. Znaci treba sve te rupe zacepiti, jer neprijatelj obilazi kao ricuci lav trazeci  koga da prozdere. Ako nadje da se ona bilo cim okultnim bavila, proci ce kroz, nece se zaustaviti, nego ce  doci i stetu joj napraviti. Sto vi kazete fra Ivo?

 

To je dovoljno.

 

Dobro.

 

Hvaljen Isus  i Marija. Lijepo vas pozdravljam sve u studiju. Hvala za ovu prekrasnu emisiju i moje je pitanje. Ja sam duboki vjernik, moja obitelj isto tako. Medjutim, imam susjede koji se bave crnom magijom.  Ja govorim Isus je jaci u meni i nitko mi nista ne moze i to. Ali kad stalno ja nalazim njihove tragove na stubistu, oko kuce, ispred vrata, svuda. Znate to me ponekad ponese da pokleknem. Ne znam sto da cinim?

 

Da. Jako je to prisutno danas da se ljudi time bave. Onaj tko vas moze zastititi je Isus. Idite redovito, po mogucnosti svaki dan na svetu misu, nas vetu pricest, zazivajte Krv Kristovu na sebe. Onda mi u crkvi blagoslivljamo svetu vodu, sol, ulje, dakle pomocu tih blagoslovina mozete zastiti sebe, stan, svoju obitelj i sve ono gdje zalazite. Gospodin ce vas po vasoj vjeri zastiti preko sakramenata.

 

Hvaljen Isus i Marija! Doktorica Marica, jel me poznate? Teta Ana iz Kuca. Cuncicka isto kao i ti. Ovako, htjela bih zahvaliti na toj divnoj emisiji. To je predivno! Al ja sam jedan moment, kad sam si legla, zaspala. Ti znas da ja nosim parezu facijales. Ja sam tako bila opterecena s tim u snu, da sam bila kod lijecnika, da sam isla ovdje, ondje. Ja ne znam kako da to objasnim, zasto sam to sanjala, a nikad nisam sanjala?

 

Da. Pa mozemo to mozda osobno razgovarati, kad bude prilika. Sto se tice snova, dragi Bog moze i u snu pokazati ako bas na drugi nacin ne moze.

 

Evo, na tren sam i ja u toj emisiji zatvorila oci, kak sam si bila legla,i slusam to cijelu vecer. Ja sam toliko bila opterecena s time kak u zivotu, a gdje je vec 1983. a od tada ja to nosim.

 

Pa mozete zakljuciti iz toga da postoji mozda nekakav skriveni uzrok tome, mozda evo jedan dobar ispit savjesti, vlastiti, ne samo ispit savjesti sto se tice grijeha, nego i sto se tice djelovanja okultnog oko vas. Dakle, to sve covjek moze i u ime Isusovo ponistiti i svima oprostiti i sa svima se pomiriti i biti otvoren za djelovanje Bozje milosti. Pa svakako ako vam je Bog poceo govoriti, On ce i nastaviti. Molite Ga  da vam do kraja rastumaci odakle vam pareza.

 

Hvaljen Isus i Marija! Pozdrav i vama i gospodji Marici.  Ja bih imao prvo jedno konkretno svjedocanstvo. Ja sam vec tri puta do sada sanjao Gospu da je gledam u nebu.  Jednom je bila u dvorcu, drugi puta je  bila na oblaku. A prije godinu dana sam bio u Medjugorju. Ja inace imam dijabetes i skijep sam. Oslijepio sam prije cetiri godine.  Pravio sam nalaz dijabetesa i moja je majka imala ukazanje Gospinog lika toga dana u tom malom aparaticu.  Sad mene zanima, da li ja trebam jos nesto uciniti, sto bi ja mogao uciniti? I jos jedno pitanje, a odnosi se na vjernike koji pomocu cudotvorne medaljice Majke Bozje, pozivaju se na Apostole, kad su oni birali 12 Apostola, kad su bacali kocku, da oni od Majke Bozje traze nekakav odgovor na neko svoje pitanje, na taj nacin kao bacaju tu cudotvornu medaljicu?

 

Da. Dobro. Odgovorit cemo vam. Sto se tice tog bacanja  kocke, ja bih svima preporucila jedan temeljit ispit savjesti, da se ispitaju od pete godine od kada su svjesni sebe, pa do dana danasnjega, sto su sve u svom zivotu krivo napravili. Takav jedan popis i nece nikome pasti na pamet bacati kocku, jer niti mozemo svojim razumom jako toga mnogo razumjeti i puno, puno grijeha otkriti koji su doveli do nasih bolesti. Znaci, postoji nam u Katekizmu katolicke crkve rastumecen svaki grijeh po 10 zapovijedi, pa 7 smrtnih grijeha. Mi se moramo temeljito pokajati. I kad ne bude na nama krivnje, onda tek mozemo traziti u susjedstvu da li je netko protiv nas nesto napravio. Dakle, kad se sami pokajemo, kad se ispovijedamo za cijeli zivot, postoji zivotna ispovijed, ako si negdje nesto propustio. Dakle, povuci se cijeli dan negdje u sutnji. Ako treba i dva ili tri dana da bi rijesio svoj problem. Jer ako ti sam ne mozes raditi na svom ozdravljenju, onda, drugi jos manje. Najveci izvor informacija  je u nama samima. I ja bih vam svakome od vas  preporucila, da svakako napravite dobar  pretres. Jer ovo sto smo danas govorili o onim preporukama, da li je neoprastanje, da li je okultizam, da li je proklestvo ili nevjera ili mozda ne znanje, pa da procitate neku knjigu, pa da se informirate, da znate ono sto ne znate. Dakle, sve sto mi mozemo svojim razumom, svojim aktivnostima nadoknaditi. Ako slucajno nesto od ovih prepreka postoji kod nas, bilo bi dobro da pozornost svrnete na okultne prakse. Danas je sve preplavljeno. Vi kad otvorite televizor, moze vas zapljusnuti, kad otvorite novine moze vas zapljusnuti i od toga se treba stititi i braniti Krvlju Kristovom, sakramentima, kao sto je rekao fra Ivo, postoje sakramentali, a pogotovu sakramenti. Dakle, ako smo negdje u proslosti nesto sagrijesili, Bog nam je oprostio grijehe, jer smo se ispovijedili, ali su ostale posljedice. Recimo da je ostao zloduh prisutan u tijelu. Prema tome, moramo se njega odreci i moliti i molitve otklinjanja i moliti nekog da moli molitve otklinjanja za nas, da mozemo biti slobodni od tog zloduha bolesti.

 

Fra Ivo je rekao za isijas. Mene vec jedno 15-20 dana drzi taj isijas i kao u lijevu nogu, da ne mogu uopce sjediti

 

Dobro, ako ste bolesni, sad ce biti molitva

 

 

Samo jos malo da vam velim. Ja sam molila Gospu u nedjelju i meni je bilo dobro i danas sam se svadila sa zetom i malo me pocelo opet bolit. A jos da vam velim. Imam muza koji se nece crkveno vjencati. Ja sam bila na zivotnoj ispovijedi. On to koci jer, ja sam njega puno nagovarala i rekao mi je svecenik da mogu primati svete sakramente, zato jer zivimo sad kao brat i sestra. Da li je ti isto proklestvo?

 

Dakle, sad imamo malo vremena, jer vi ste toga puno rekli. Ali svakako vi mozete zivjeti sakramentalnim zivotom, ako vam je tako svecenik rekao. I to ce vam pomoci da se izvucete i vidite da vam je isijas povezan i psihofizicka je to pojava cesto. Buduci da ste se vi opet razljutili i postoji naoprastanje, postoji gorcina jedna, koja smanjuje vas imunitet, ali i zloduh. Vjerojatno nema svaka bolest zloduha, ali neke bolesti imaju. Vi vi trebate svako dan odrzavati higijenu duse, svaki dan velikim naporima  oprastati isslaviti Boga da gorcina koja vam se nakupila, prodje.  Jel obicno te kostobolje i zglobobolje i artritis, kad se oprosti-popuste. Znaci, svaki dan vjera, svaki dan obnova. To je velika borba, ali bez toga nema. Evo, sad smo dragi slusatelji dosli do  kraja emisije. Nas je gost bio fra Ivo Pavic. Ja mu od srca zahvaljujem i u vase i u svoje ime.

 

Hvala vama sto ste me pozvali!

Ima li vremena jos za jednu kratku molitvu i blagoslov?

 

 

U Ime Isusa Krista, silom Duha Svetoga, dvosjeklim macem Duha Svetoga, ponistavam, prekidam svako prokletstvo, urok, vradzbinu, magiju, praznovjerje, pecat, zapis, ugovor, zlo oko, svaku navezanost na pokojne i zive. Sveti Mihovile, ja ti naredjujem u Ime Isusa Krista, odvezi one slusatelje koji su svezani. Probodi sve zloduhe macem i baci ih pod  kriz jeruzalemski da Isus s njima raspolaze. U Ime Isusovo, po snazi Njegova kriza, Njegove smrti i uskrsnuca zapovijedam duhu isijasa, tuberkuloze, depresije, reume, duhu bolesti raka, tumora, duhu samoubojstva, pobacaja, bludnosti, smrti, da napuste svaku osobu koja slusa radio emisiju i da duhovi odu pod noge Gospodina Isusa Krista, da Isus s njima raspolaze. Molimo te blagoslovljeni Oce, podigni svoju ruku i ozdravi svoj narod koji slusa emisiju po snazi sluge tvoga Isusa Krista, nasega Spasitelja. Amen. Aleluja!

 

Imamo 4 gostiju trenutno.

2024. Božji blagoslov
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker